Beste bensinkort

bensinpumpeSynes du bensinprisene er stive? Da er det på tide å bestille seg et bensinkort. Et bensinkort er et kredittkort som har fokusert på å gi deg gode rabatter på drivstoff. Ettersom det er såpass mange tilbydere av kredittkort i dag, er selskapene nødt til å gi gode deals for å tiltrekke seg kunder. Dette kan vi forbrukere nyte godt av, og få rabatterte priser på drivstoff. Her får du presentert de beste bensinkortene – og du kan spare opp til 81 øre per liter.

iKredittkort.no har et stort utvalg av Visa kredittkort og MasterCard kredittkort du kan lese om, sammenligne og søke på. Selv om utvalget er stort så er det ikke nødvendigvis fullt dekkende for alle tilbud på markedet.

Bensinkort:

For deg som fyller på Esso og Essoexpress:

365Direkte regnes som det beste bensinkortet for deg som fyller tanken hos Esso og Esso Express. Du får 3,65% rabatt hos alle bensinstasjoner over hele verden, men dersom du fyller hos Esso eller Esso Express får du i tillegg 30 øre ekstra rabatt per liter! Totalt kan besparelsen da komme opp i over 80 øre per liter drivstoff, noe som er intet annet enn et imponerende godt tilbud. Det er også mulig å få ekstra rabatt hos Shell, YX og Statoil.

365Direkte

les mer om rangering her

81+ øre drivstoffrabatt Best i Test i Dine Penger 3,65% cashback

Maks kreditt:50 000 kr 
Betalingsutsettelse:45 dager 
Aldersgrense:21 år
Krav til inntekt:160 000 kr 
Årsgebyr:0 kr
Effektiv rente:25,53% 

For deg som fyller på Shell:

Om du pleier å fylle tanken hos Shell sine bensinstasjoner, er dette bensinkortet du bør gå for. I utgangspunktet får du 40 øre rabatt per liter hos alle Shellstasjoner, men de gir også 1% rabatt på toppen av dette. Dette gjelder alle kjøp. Totalt kan derfor den totale rabatten dette bensinkortet gir deg per liter overgå 365Direkte.

Shell mastercard

40+ øre drivstoffsrabatt Ubegrenset bonus 1% Trumfbonus

Maks kreditt:75 000 
Betalingsutsettelse:45 dager 
Aldersgrense:20 år
Krav til inntekt:180 000 kr 
Årsgebyr:0 kr
Effektiv rente:21,50%

For deg som fyller overalt:

Det unike med FlexiVisa er at du får 4% rabatt hver gang du kjøper drivstoff. Dette er uavhengig av hvilken kjede du kjøper hos – og det gjelder både diesel og bensin. Dersom du handler hos forskjellige bensinstasjonkjeder bør dette kortet være ditt førstevalg.

Flexi Visa

les mer om rangering her

4% rabatt på valgfri kategori Gode fordeler Høy kredittgrense

Maks kreditt:100 000 kr 
Betalingsutsettelse:50 dager 
Aldersgrense:20 år
Krav til inntekt:50 000 kr 
Årsgebyr:0 kr
Effektiv rente:25,53% 

For deg som kjører mye:

Ikano sitt kredittkort gir deg 1% rabatt på alle drivstoffhandler, og 2% hver gang du kjøper drivstoff hos Shell. Dette er lavere enn de andre kortene i denne listen, men Ikano har en høyere grense for hvor mye du totalt kan få i rabatt i løpet av året. Denne grensen er på 5 000 kr. Dette kortet er også på vår liste over Beste kredittkort.

Ikano Bank

les mer om rangering her

Opptil 10% rabatt Gode fordeler 50 dager rentefritt

Maks kreditt:100 000 kr 
Betalingsutsettelse:50 dager 
Aldersgrense:23 år
Krav til inntekt:180 000 kr 
Årsgebyr:0 kr
Effektiv rente:20,43% 

Hva du bør tenke på når du bestiller et bensinkort

Det første du bør se på når du skal finne ut hvilket bensinkort du trenger, er om du fyller bensin ved en spesiell kjede, eller om det varierer hvor du fyller tanken. Noen av bensinkortene er låst til å kun gi rabatt ett sted, mens andre gir rabatt på alle bensinstasjoner.

Det neste du bør tenke over er om du kommer til å bruke kortet til andre ting enn å få rabatterte priser på bensin. Dersom du skal bruke kortet til alt mulig, vil det være bedre å velge en av våre beste kredittkort.

Fordeler med bensinkort

Fordelen med å bruke et såkalt bensinkort når du betaler på bensinstasjonen er selvfølgelig den rabatterte prisen på drivstoff. I tillegg gir som regel kortene deg rabatt på det du eventuelt måtte handle på bensinstasjonen også. Om du ofte er innom og kjøper deg en kaffe blir det i løpet av året mulig å spare relativt store summer bare ved å betale med det riktige kortet.

Er det noen ulemper med bensinkort?

Nei, sammenliknet med vanlige betalingskort er det ingen ulemper med et bensinkort. Det finnes dog andre kort som har flere fordeler, men da anbefaler vi heller å ha flere kredittkort – for eksempel et eget kort til reise, et til drivstoff og et til shopping. På den måten får du med deg alle mulige rabatter, og kan spare mest mulig penger.