Ofte stilte spørsmål

Her svarer vi på de vanligste spørsmålene vi får henvendelser om. Husk å også lese vår blogg, hvor du finner mye informasjon om kredittkort. Lurer du på vanskelige ord og uttrykk bør du se vår ordliste. Om du har spørsmål du ikke finner svar på kan du kontakte oss her.

Kan alle søke om kredittkort?
Ja – alle kan søke. Men det er dog ikke alle søknadene som blir godkjent. Det koster likevel ingenting å prøve, og søknadsprosessen tar som regel bare 1 minutt. Les vilkårene og se om du oppfyller dem – og søk i vei!

Hva gjør jeg hvis jeg har mistet kortet?
Da må du ta kontakt med kundeservice-avdelingen til kredittkortet ditt. Du finner kontaktinformasjon, samt informasjon om hvordan du sperrer kortet på hjemmesiden til leverandøren.

Skal jeg kontakte dere om jeg har problemer med kortet mitt?
Nei, vi er har ingenting å gjøre med selve kredittkortene og eventuelle problemer som oppstår – vi er bare en sammenlikningstjeneste.

Koster det noe å søke om kredittkort?
Nei, det koster ingenting.

Hva er aldersgrensen for å få et kredittkort?
Aldersgrensen varierer fra selskap til selskap – Remember og 365Privat har 18 årsgrense, men det vanligste er 20 årsgrense, eventuelt enda høyere.

Kan jeg ta ut penger i minibank eller kan kortene bare brukes i butikker?
Ja, med så og si alle kredittkortene kan du ta ut penger i minibank. Noen kort har gebyr på uttak i minibank, hos andre er det gratis.

Kan jeg ta ut penger i utlandet?
Ja, dette kan du som regel, men pass på gebyrene. Noen selskap har store gebyr dersom du bruker kortet til å ta ut kontanter i utlandet, mens hos noen er det gebyrfritt, som for eksempel med Bank Norwegian sitt kort.

Hvor ofte får jeg kredittkortregning?
Det vanligste er at du får en faktura med et minimumsbeløp du må betale, men det lønner seg alltid å betale hele beløpet – da forhindrer du at renta løper. Hvor ofte faktura sendes varierer, men det vanligste er én gang per måned.

Er ikke kredittkort bare for de som ikke har kontroll på egen økonomi?
Nei – det er heller motsatt – kredittkort passer perfekt for deg som har full kontroll! Da kan du utnytte deg av alle fordelene et kredittkort gir deg, uten å måtte betale rente i det hele tatt. Dessverre får kredittkort et ufortjent dårlig rykte i media, av programmer som for eksempel Luksusfellen.

Kan man ha flere kredittkort?
Ja, du kan ha så mange kort du vil. Det er lurt å ha forskjellige kort til forskjellig bruk, da fordelene du får fra de forskjellige kortene varierer fra kort til kort. For eksempel kan det være lurt å ha ett kort som du bruker som et bensinkort, og et kort som du bruker når du reiser.