Bestille kredittkort

«Jeg skal på ferie og tenker at det er bedre å ha med et kredittkort denne gangen.»

Mange har sikkert hatt den tanken, og dette er en av mange grunner til at flere og flere anskaffer seg et kredittkort. I mange tilfeller, er det litt enklere å reise med et kredittkort og så slipper en å bruke deler av ferien på å spekulere over om det er nok penger på kontoen hjemme. Når du bruker ditt vanlige bankkort med Visa motiv, må du ha penger på kontoen for å kunne bruke kortet. Dette gjelder uansett om du er i butikken hjemme eller på restaurant i utlandet. Har du et kredittkort med på ferie, betaler du for først for bruken når du kommer hjem. Det er både enkelt og greit. Så lenge du ikke overskrider kredittgrensen, kan du bruke kortet så mye du vil. Banken legger ut for dine innkjøp og du får en samlet faktura fra dem hver måned. Her kan du se hvor mye du har brukt, og hvor mye du må betale. Du får gjerne denne fakturaen når den rentefrie perioden går ut. Betaler du hele beløpet, slipper du renteutgifter. Men velger du som mange andre å bare betale deler av beløpet, begynner rentene å løpe. Det er viktig å få med seg dette. Det kan bli dyrt i renter når den ligger på mellom 20 og 25%, spesielt om du har brukt mye penger på kortet.

Bank Norwegian

les mer om rangering her

Opptil 20% rabatt på flybilletter ReiseforsikringGode fordeler
CashPoints på ALLE handler

Maks kreditt:100 000 kr 
Betalingsutsettelse:45 dager 
Aldersgrense:18 år
Krav til inntekt:0 kr 
Årsgebyr:0 kr
Effektiv rente:23,10% 

Remember

les mer om rangering her

Høy kredittgrense Stort fordelsprogram
Velg mellom VISA og MasterCard

Maks kreditt:150 000 
Betalingsutsettelse:45 dager 
Aldersgrense:18 år
Krav til inntekt:100 000 kr 
Årsgebyr:0 kr
Effektiv rente:25,40%

Komplett Bank

les mer om rangering her

Rabatt på alle handler inntil 50 dager rentefritt
Tre inkluderte forsikringer

Maks kreditt:100 000 kr 
Betalingsutsettelse:50 dager 
Aldersgrense:20 år
Krav til inntekt:100 000 kr 
Årsgebyr:0 kr
Effektiv rente:24,10% 

Ikano Bank

les mer om rangering her

Opptil 10% rabatt Gode fordeler 50 dager rentefritt

Maks kreditt:100 000 kr 
Betalingsutsettelse:50 dager 
Aldersgrense:23 år
Krav til inntekt:180 000 kr 
Årsgebyr:0 kr
Effektiv rente:20,43% 

Kravene til deg som vil bestille kredittkort

Konkurransen er stor på markedet. Det er mange aktører som tilbyr kredittkort og som du kan bestille kredittkort fra. Det eneste det krever, er at du oppfyller de vanlige betingelsene og blir godkjent etter en kredittvurdering. Du får gjerne svar på søknaden enten med en gang eller i løpet av et par timer. Kravene hos de fleste selskapene er som følger:

  • Over 18 år
  • Fast adresse i Norge
  • Inntekt siste 3 år

Noen selskaper kan ha litt flere krav, de spesifikke detaljene finner du på nettsiden til hver enkelt långiver.

Bestille kredittkort – noen gode råd

Et par ting du bør gjøre, før du skal bestille kredittkort, er å se litt nærmere på hvilke kort du har behov for og hva de ulike selskapene tilbyr. Det finnes en del sammenligningstjenester på nettet. Her får du enklere overblikk over fordeler og ulemper som følger med de ulike kredittkortene. Se på hva kortene vil koste deg i form av gebyrer på uttak av penger, bruk av kortet i butikkene og eventuelt andre gebyrer. Det er også viktig å vite hvor lang den rentefrie perioden er og hvilken rentesats du blir belastet med, om du velger å bare betale deler av beløpet hver måned. Sjekk også hvilke fordeler som er knyttet opp mot kortet. Dette kan dreie seg om rabatter i butikker, cashback ved bruk av kortet enkelte steder eller reiseforsikring. Det kan, for eksempel, være mye penger å spare ved å ha reiseforsikringen tilknyttet ditt kredittkort. Nå har du all informasjonen du trenger for å bestille kredittkort. Hva venter du på?